Den Taxi vindt de bescherming van uw persoonsgegevens erg belangrijk en daarom zorgt Den Taxi ervoor dat uw persoonsgegevens zorgvuldig worden behandeld, zodat uw privacy zoveel mogelijk wordt beschermd en gewaarborgd. Hieronder wordt uitgelegd hoe Den Taxi omgaat met de verkregen persoonsgegevens en hoe de website www.den.taxi (hierna: de “website”) gebruik maakt van cookies.

Waar hieronder wordt gerefereerd aan “Den Taxi” worden daarmee bedoeld Den Taxi en tevens alle aan Den Taxi gelieerde partijen en samenwerkende taxiondernemers.
Den Taxi verwerkt alleen persoonsgegevens die nodig zijn om u van dienst te kunnen zijn. Den Taxi kan hiermee haar diensten verder verbeteren om deze nog beter aan te laten sluiten op uw behoeften. Den Taxi kan u hiermee voorzien van interessante informatie en acties. Ook zullen er gegevens worden bijgehouden voor statistieken en heeft Den Taxi gegevens nodig om te kunnen voldoen aan de verplichte vereisten.

Om u onze diensten te kunnen aanbieden, werkt Den Taxi nauw samen met derde partijen, alsmede partijen die Den Taxi helpen bij het ondersteunen van de onderneming, zoals het onderhouden en optimaliseren van de software, IT-infrastructuur en beveiliging.

Van wie verzamelt Den Taxi (persoons)gegevens?

Den Taxi verzamelt (persoons)gegevens van:
1. Gasten/passagiers die taxiritten afnemen;
2. Zakelijke klanten en werkgevers;
3. Websitebezoekers;
4. Samenwerkende taxiondernemers en hun werknemers.

Wanneer verzamelt Den Taxi persoonsgegevens van u?

Den Taxi verzamelt persoonsgegevens van u in onder meer de volgende situaties:

  1. Wanneer u telefonisch contact opneemt met Den Taxi;
  2. Wanneer u diensten van Den Taxi wenst af te nemen of afneemt;
  3. Wanneer u met Den Taxi een overeenkomst sluit;
  4. Wanneer u contact opneemt met Den Taxi, bijvoorbeeld per e-mail of via een contactformulier;
  5. Wanneer u gebruik maakt van één of meer producten, applicaties en software, van Den Taxi;
  6. Wanneer u de website bezoekt;
  7. Wanneer u social media kanalen volgt van Den Taxi of een review plaatst over Den Taxi op een review platform;
  8. Wanneer u plaats neemt in de taxi middels cameratoezicht met audio opname. Hier hebben wij een reglement voor opgesteld welke u hier kan inzien:
    PDF Document: Reglement Cameratoezicht
    Word Document: Reglement Cameratoezicht

Rechtsgrond en doeleinden van verwerking van gegevens

Overeenkomsten met Den Taxi
De gegevens die u in het kader van een overeenkomst aan Den Taxi verstrekt, gebruikt Den Taxi om deze overeenkomst met u uit te voeren, daarnaast gebruikt Den Taxi de informatie voor persoonsgerichte productinformatie en om u te informeren over zaken die verband houden met deze overeenkomst. Den Taxi gebruikt de verstrekte persoonsgegevens tevens om de dienstverlening te verbeteren, zoals het verkorten van aanrijdtijden en het beschikbaar stellen van taxi’s. Het uitvoeren van een taxirit via Den Taxi is een voorbeeld van een overeenkomst.

Contact met Den Taxi
Wanneer u contact opneemt met Den Taxi om een taxi te bestellen of Den Taxi om informatie verzoekt, verwerkt Den Taxi de daarvoor verstrekte persoonsgegevens om de dienst te kunnen verlenen of aan het informatieverzoek te voldoen en/of om uw vragen te beantwoorden.

Website bezoek
Op de website worden algemene bezoekgegevens en klikgedrag bijgehouden, zodat de indeling op de website verder geoptimaliseerd kan worden en de informatieverschaffing verbeterd kan worden. Daarnaast kunnen er tijdens het gebruik van de website cookies worden geplaatst op uw computer, smartphone of tablet, zodat de website goed functioneert. Zie verder onder “Het gebruik van cookies” over het gebruik van cookies door Den Taxi.

Doeleinden voor het gebruik van persoonsgegevens
Den Taxi maakt gebruik van persoonsgegevens die u telefonisch, website of op een andere wijze aan ons hebt verschaft, voor de volgende doeleinden:

  • Om uitvoering te geven aan overeenkomsten tussen u en Den Taxi, het uitvoeren van taxiritten, eventueel via externe partijen (apps);
  • Beveiliging van de chauffeurs en de passagiers vindt plaats door een camera die in de taxi geplaatst kan zijn. Het is de vrije keuze en verantwoordelijkheid van de taxiondernemer om een camera in de taxi te plaatsen en te gebruiken voor de bescherming van zijn veiligheid.
    Er zijn zeer strenge beveiligingsmaatregelen rondom de camera ingericht. Beelden kunnen alleen bekeken worden, gedurende enkele dagen na het uitvoeren van de rit en alleen door een vordering van de politie.
  • Om te voldoen aan wettelijke verplichtingen;
  • Om de website en de diensten van Den Taxi te analyseren, ontwikkelen en verbeteren en voor marktonderzoek;
  • Voor andere bedrijfsmatige doeleinden, zoals gegevensanalyse, rapportages en audits;
  • Voor beveiliging van de website en andere producten (zoals applicaties en software) en het tegengaan van fraude en misbruik van de website en/of deze andere producten (zoals applicaties en software).

Dataminimalisatie

Den Taxi verwerkt uw persoonsgegevens alleen indien en voor zover dat nodig is voor de hiervoor genoemde doeleinden. Uw gegevens worden niet voor andere doeleinden ingezet. Uw gegevens worden door Den Taxi niet doorverkocht.

Reacties op onze website

Als bezoekers reacties achterlaten op de website, verzamelen we de gegevens getoond in het reactieformulier, het IP-adres van de bezoeker en de browser user agent om te helpen spam te detecteren.

Een geanonimiseerde string, gemaakt op basis van uw e-mailadres (dit wordt ook een hash genoemd) kan worden gestuurd naar de Gravatar service indien u dit gebruikt. De privacybeleidspagina kunt u hier vinden: https://automattic.com/privacy/. Nadat uw reactie is goedgekeurd, is uw profielfoto publiekelijk zichtbaar in de context van uw reactie.

Media

Als u een geregistreerde gebruiker bent en afbeeldingen naar de site upload, moet u voorkomen dat u afbeeldingen uploadt met daarin EXIF GPS locatie gegevens. Bezoekers van de website kunnen de afbeeldingen van de website downloaden en de locatiegegevens inzien.

Beveiliging

Den Taxi hanteert een beveiligingsniveau voor het verwerken van persoonsgegevens dat binnen de mogelijkheden van de huidige technieken voldoende moet zijn om ongeautoriseerde toegang, wijziging, publicatie of verlies van uw persoonsgegevens tegen te gaan.

Wanneer u ongeoorloofd gebruik van persoonsgegevens constateert, verzoeken wij u vriendelijk om ons hiervan op de hoogte te stellen door een e-mail te sturen naar: contact@den.taxi.

Toestemming
Wij zullen uw persoonsgegevens niet voor andere doeleinden gebruiken dan hierboven beschreven, tenzij u daar uw toestemming voor heeft gegeven of dat Den Taxi de gegevens volgens een wettelijke verplichting de gegevens moet verwerken.

In alle gevallen waarin u voor een bepaalde gegevensverwerking toestemming hebt gegeven, heeft u het recht die toestemming in te trekken. Dat heeft voor het verleden geen gevolgen, maar betekent wel dat wij die gegevens niet meer mogen verwerken. Het kan zijn dat Den Taxi u daardoor bepaalde diensten niet meer kan leveren.

Recht op inzage, correctie en verwijdering
U kunt uw gegevens ten alle tijden bij Den Taxi opvragen of Den Taxi verzoeken deze te wijzigen of te verwijderen via het e-mailadres contact@den.taxi. Voor sommige persoonsgegevens kan het zo zijn dat Den Taxi wettelijk verplicht is deze te bewaren. Voor deze persoonsgegevens geldt dat Den Taxi deze niet op uw verzoek kan wijzigen en/of verwijderen.

Cookies

Cookies zijn kleine informatiebestanden die worden opgeslagen op de harde schijf van uw computer of mobiel toestel via uw browser.

U kunt uw internet browser zo instellen dat u wordt gewaarschuwd als er een cookie wordt geplaatst. Ook kunt u het plaatsen van cookies volledig blokkeren. Voor meer informatie over het aanpassen van de cookie-instellingen van uw browser verwijzen wij naar de links hieronder:

Cookie-instellingen in Google Chrome
Cookie-instellingen in Microsoft Internet Explorer
Cookie-instellingen in Firefox
Cookie-instellingen (algemeen)

Wij maken u er op attent dat indien u gebruik maakt van een andere computer, u daar uw browserinstellingen opnieuw dient aan te passen.

Wanneer u een reactie achterlaat op onze site, kunt u aangeven of uw naam, uw e-mailadres en website in een cookie opgeslagen mogen worden. Dit doen we voor uw gemak zodat u deze gegevens niet opnieuw hoeft in te vullen voor een nieuwe reactie. Deze cookies zijn een jaar lang geldig.

Indien u een account hebt en u logt in op deze site, slaan we een tijdelijke cookie op om te bepalen of uw browser cookies accepteert. Deze cookie bevat geen persoonlijke gegevens en wordt verwijderd zodra u uw browser sluit.

Zodra u inlogt, zullen we enkele cookies bewaren in verband met uw login informatie en schermweergave opties. Login cookies zijn 2 dagen geldig en cookies voor schermweergave opties 1 jaar. Als u de “Herinner mij” selecteert, wordt uw login 2 weken bewaard. Zodra u uitlogt van uw account, worden login cookies verwijderd.

Wanneer u een bericht wijzigt of publiceert wordt een aanvullende cookie door uw browser opgeslagen. Deze cookie bevat geen persoonlijke data en heeft enkel het post ID van het artikel wat u hebt bewerkt in zich. Deze cookie is na een dag verlopen.

De Website maakt gebruik van Google Analytics, een webanalyse-service die wordt aangeboden door Google Inc. (“Google”). Google Analytics maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op Uw computer worden geplaatst) om de website te helpen analyseren hoe gebruikers de site gebruiken. De door het cookie gegenereerde informatie over Uw gebruik van de website (met inbegrip van Uw IP-adres) wordt overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe u de website gebruikt, rapporten over de website-activiteit op te stellen voor website-exploitanten en andere diensten aan te bieden met betrekking tot website-activiteit en internetgebruik. Google mag deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Google zal Uw IP-adres niet combineren met andere gegevens waarover Google beschikt. U kunt het gebruik van cookies weigeren door in Uw browser de daarvoor geëigende instellingen te kiezen. Wanneer u niet wilt dat uw websitebezoek wordt gemeten door Google Analytics, dan kunt u via de Analytics-website eenvoudig een tool downloaden waarmee Google Analytics wordt geblokkeerd. Door gebruik te maken van de Website geeft u toestemming voor het verwerken van de informatie door Google op de wijze en voor de doeleinden zoals hiervoor omschreven.

Ingesloten inhoud van andere websites

Berichten op deze site kunnen ingesloten (embedded) inhoud bevatten (bijvoorbeeld video’s, afbeeldingen, berichten, facebook, twitter etc.). Ingesloten inhoud van andere websites gedraagt zich exact hetzelfde alsof de bezoeker deze andere website heeft bezocht.

Deze websites kunnen data over u verzamelen, cookies gebruiken, tracking van derde partijen insluiten en uw interactie met deze ingesloten inhoud monitoren, inclusief de interactie met ingesloten inhoud als u een account hebt en ingelogd bent op die website.

Hoe lang we uw data bewaren

Wanneer u een reactie achterlaat dan wordt die reactie en de metadata van die reactie voor altijd bewaard. Op deze manier kunnen we vervolgreacties automatisch herkennen en goedkeuren in plaats van dat we ze moeten modereren.

Voor gebruikers die geregistreerd op onze website (indien van toepassing), bewaren we ook persoonlijke informatie in hun gebruikersprofiel. Alle gebruikers kunnen hun persoonlijke informatie bekijken, wijzigen of verwijderen op ieder moment (de gebruikersnaam kan niet gewijzigd worden). Website beheerders kunnen deze informatie ook bekijken en wijzigen.

Waar we uw data naartoe sturen

Reacties van bezoekers op onze website worden door een geautomatiseerde spamdetectie service geleid. De privacybeleidspagina kunt u hier vinden: https://automattic.com/privacy/.

Den Taxi contactinformatie

Handelsnaam: Den Taxi
Registratienr. Vergunning: P-107239
Kamer van Koophandel: 72282177
De Geschillencommissie: Registrant: 172166
Adres: Zanglijster 3, 1606 CN, Venhuizen
E-mail: contact@den.taxi

Waar kunt u terecht met klachten en vragen?

Mocht u nog vragen hebben over de Privacy Statement en de wijze waarop Den Taxi uw gegevens gebruikt, kunt u een e-mail sturen naar contact@den.taxi. Ook als u een klacht heeft over de manier waarop de gegevens worden verwerkt. Daarnaast kunt u altijd contact opnemen met de bevoegde nationale toezichthouder op het gebied van privacybescherming. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

error: Attentie: Inhoud is beschermd !!