Juridische stappen tegen Den Taxi?

Zaterdag avond op 2 februari 2019 stond ik op het station en werd door een collega aangesproken. Hij had een mededeling namens het bedrijf waar hij voor werkte. Mocht hij mij toevallig zien dan kon hij mij namens het bedrijf waar hij voor werkte een waarschuwing doorgeven i.v.m. de diensten die ik lever als zonetaxi.

 

Zou ik hiermee doorgaan, dan zou ik kunnen wachten op advocaten en juridische stappen tegen dit initiatief. Deze chauffeur meldde dat het station Hoorn wel degelijk sinds januari 2019 is gestart met het aanbieden van de “NS Zonetaxi”. En dat hun bedrijf deze ritten behartigen.

 

Ik heb hier eens ernstig over zitten nadenken en besloten toch nog het een en ander aan te passen. Één argument van deze chauffeur was dat zelfs mijn tarieven gelijk waren aan die van de “NS Zonetaxi”. Ik heb dus besloten dit aan te passen. Het word nu €0,05 per zone goedkoper. En i.p.v. maximaal 30 km bij de “NS Zonetaxi” rijdt ik maximaal 20 km op deze tarieven.

 

Den Taxi is een alternatief op de NS-Zonetaxi

Ik heb mij nooit geprofileerd als dé NS Zonetaxi (vroeger ook wel bekend als de treintaxi) voor Station Hoorn. Maar eerder als een alternatieve zonetaxi die rijdt van én naar het Station. Maar bij deze, ik zal mij niet beperken tot de trein reiziger. U bent van harte welkom als reiziger vanaf het busstation Hoorn. Vanuit de trein of als u vanuit de stad naar het station komt aanlopen.

 

Een taxi duur is en kan als een luxe worden gezien. Ik probeer de drempel te verlagen. Het is zo dat hoe meer werk ik heb, des te lager de prijzen kunnen. Terwijl ik nog steeds een gezonde verdien model behoud. Ik ben taxi chauffeur geworden om te dienen en te rijden. Niet om voor het snelle geld te gaan ten koste van mijn klanten.

 

De zonetaxi is maar een deel van het aanbod naast de straattaxi. Zo hanteer ik bijvoorbeeld net als de zonetaxi ook aantrekkelijke tarieven van en naar Schiphol. Ik heb gelukkig nog geen uitingen van de Schiphol taxi gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *