Gaan de taxitarieven flink omhoog in 2019?

Om heel kort door de bocht een antwoord te geven op deze vraag …. ja. Maar hoeveel dan? En wat gaat Den Taxi doen met zijn tarieven?


In de eerste plaats zal Den Taxi de tarieven zoals die nu bekend zijn, niet aanpassen in 2019. Dit zal betekenen dat Den Taxi de BTW verhoging van 6% naar 9% voor eigen rekening neemt en dit dus niet doorvoert naar u als klant. En ik denk dat ik dit kan standhouden door bijvoorbeeld de juiste leverancier te kiezen voor het opladen van mijn taxi. Zo heb ik een Duitse leverancier gevonden waar geen Nederlands bedrijf tegenop kan concurreren, en dat voordeel gaat nu dus naar u als klant.


Ook ben ik er sterk van overtuigd dat als u, of velen als u, gebruik gaan maken van mijn diensten. De prijs zelfs iets zou kunnen dalen. Of dit ook werkelijk mogelijk is zal ik halfjaarlijks bekijken omdat er ook kosten aan verbonden zijn om een tariefswijziging door te voeren in de boordcomputer. En het is afhankelijk of ik voldoende werk heb om de kosten te betalen en mijzelf voor de verrichte diensten te belonen.